Recept červený Velvet koláč
Predstavujeme vám recept na červený zamatový koláč
Red Velvet Cake alebo červený zamatový koláč je jeden z najobľúbenejších dezertov rozšírený a dobre pripravovaný v Taliansku.
Je to torta s charakteristickou intenzívnou červenou farbou, ktorá pripomína, ako už názov napovedá, jemnosť zamatovej farby.
Mierne kyslé cesto sa pripravuje pridaním jogurtu a bieleho vína.
Plní sa do vrstiev so smotanou založenou na roztierateľnom syre, mascarpone a kryštálovom cukre, čo okrem vyváženia chuti prispieva k vytvoreniu príjemného a scenografického kontrastu.
Ideálne pre zvláštne príležitosti, bude nepochybne prekvapením pre vašich hostí!
Pripravte si ho u nás, postupujte podľa receptu a všetkých našich rád.
Ingrediencie na prípravu koláča
250 g kryštálového cukru |
150 g masla |
3 vajcia |
250 g bieleho jogurtu |
2 čajové lyžičky octu / bieleho vína |
350 g 00 múky |
16 g droždia |
na ochutenie červeného prášku na farbenie potravín |
NA PLNKU POTREBUJEME |
450 g mascarpone |
450 g roztierateľného syru (karička) |
450 g práškového cukru |
strúhaná chuť 1 nespracovaného citróna |
Príprava
Ako vyrobiť červený Velvet koláč
Vložte maslo do misky, na chvíľu ho opracujte elektrickým šľahačom, potom pridajte kryštálový cukor [1] a dobre premiešajte, kým nezískate krémovú zmes.
Pred začiatkom varenia nezabudnite maslo z chladničky vybrať, aby proces spracovania bol ľahší.
V samostatnej miske rozšľahajte vajíčka ručným šľahačom a potom ich postupne nalievajte do zmesi masla a cukru [2], aby sa pokračovalo v ich miešaní.
Potom nalejte biely jogurt [3] a dve čajové lyžičky vínneho octu [4] (alebo jednej z vínneho octu a jednej jablčného octu).
Teraz pridajme potravinárske farbivo [5] : pridávajte postupne, aby sme mohli dosiahnuť takú intenzitu červenej, akú chceme.
Niekoľkokrát preosievame a pridávame 00 múku(hladká) [6] a prášok do pečiva.
Cesto je teraz hustejšie, dobre ho premiešajte špachtľou, aby sa zmiešali všetky ingrediencie [7] , a potom ho preneste na otvorenú koláčovú misu, ktorá bola predtým omastená a múčená, s priemerom 22 cm.
Varíme v predhriatej rúre pri 160 ° po dobu 50 - 55 minút, ak sú vo vetranom režime, alebo pri 170 ° po dobu 55 - 60 minút v statickej peci [8] .
Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
Keď je koláč dostatočne vychladný, pomocou noža koláč očistíme od častí ktoré boli v kontakte s koláčovou misou (odstránime tmavé časti) [9] .
Mierne vyrovnáme povrch, potom pomocou vrúbkovaného noža rozdelíme koláč na 3 časti rovnakej hrúbky [10] .
Pripravte náplň: zmiešajte mascarpone s roztierateľným syrom. Pridáme dobre umytú a najlepšie neošetrenú nastrúhanú kôru citróna [11] .
Potom pridajte práškový cukor a všetko miešajte [12], až kým nezískate jemný a lahodný krém.
Preneste ho do vrecúška so stredne veľkým otvorom.
Potom pokračujeme v plnení dna koláča [13] , potom umiestnime druhú vrstvu [14]
a zopakujte kroky [15] . Dezert doplňujeme niekoľkými drobkami červeného cesta [16] alebo malinami a lístkami mäty.
Prajeme vám dobrú chuť :)