Citrónovo jogurtový koláč
Jednoduchý koláč, ktorý zvládne každý
Jednoduchý recept na koláč
Citrónový koláč a jogurt je čistý a jednoduchý dezert, s intenzívnou arómou " citrusov , použili sme citrónovú šťavu strúhanú z kôry.
Tento koláč, ktorý sa rýchlo pripravuje z klasických surovín, ako sú múka, vajcia, maslo a cukor, je vyrobený z jogurtu, aby bol ešte jemnejší a je obohatený nasekanými amaretmi, ktoré mu dodávajú ľahkú vôňu mandlí.
Ideálny koláč na raňajky alebo na popoludňajšiu prestávku, ktorú môže sprevádzať ochutený bylinkový čaj.
Ingrediencie pre plechovú tortu s priemerom 22 cm
4 vajcia |
200 g kryštálového cukru |
250 ml bieleho jogurtu |
40 g citrónovej šťavy |
strúhaná kôra 2 nespracovaných citrónov |
300 g 00 múky |
16 g droždia |
160 g masla |
40 g sušeného amaretu |
Príprava
Ako vyrobiť citrónovo-jogurtový koláč
Najskôr rozbijeme vajíčka vo veľkej mise a pridáme kryštálový cukor [1] , potom pomocou elektrického šľahača zmiešame tieto dve prísady po dobu, až kým sa nezíska číra a veľmi krémová zmes [2] .
Pridajte jogurt [3] a cesto ochutte šťavou a kôrou z dvoch nespracovaných a predtým umytých citrónov [4] .
Postupne preosievame a pridávame múku [5] a prášok do pečiva. Zamiešame, aby sme sa vyhli nepríjemným hrudkám.
Zmäknuté maslo kombinujeme [6] a tiež ho primiešame, pokračujeme v práci s elektrickým šľahačkou.
Nakoniec rozdrvte sušené amarety a pridajte ich do cesta [7] , potom všetko premiešajte [8] .
Ak je homogénna, zmes sa prenesie do koláčovej formy s priemerom 22 cm, ktorá bola predtým maslom potretáá [9], a pečie sa v predhriatej rúre pri 180 ° počas približne 40 - 45 minút [10] .
Po uplynutí uvedeného času skontrolujeme, či je koláč upečený špáradlovým testom: ak je hotový, nechajte ho vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť :)